Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΓΑΜΟ


ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΓΑΜΟ;…
H ικανοποιητική σεξουαλική ζωή , εντός και εκτός γάμου ,ανάλογα με την ηλικία ,την κατάσταση της υγείας και τις γενικότερες συνθήκες της ζωής ,θεωρείται δείκτης της ισορροπίας και της ευημερίας του ατόμου αλλα και του ζευγαριού. Όμως με την πάροδο των χρόνων η σεξουαλικότητα μας αλλάζει και φέρει και μια κρίση στην ζωή των ατόμων και των σχέσεων.
Η αποφυγή των σεξουαλικών επαφών μεταξύ συζύγων σχετίζεται με πολλά θέματα. Τέτοιες φάσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές της σχέσης και μπορεί να μπλοκάρουν την ερωτική ζωή του ζευγαριού  ,είναι οι ακόλουθες:
§  Τα πρώτα χρόνια της ζωής της συμβίωσης το ζευγάρι διατηρεί σε σημαντικό βαθμό οικειότητα και αμοιβαία έλξη  αλλά, που συχνά αρχίζει και μια έντονη διαπραγμάτευση για την κατανομή της εξουσίας και βλέπουμε να εναλλάσσονται περίοδοι προσέγγισης και απόσυρσης από τον εαυτό τους  που συχνά συνοδεύονται και από ερωτική απόσυρση.
§  Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός παιδιού συνήθως δοκιμάζουν τον ερωτισμό μεταξύ των συντρόφων .Η γυναίκα στρέφεται προς την σχέση με το παιδί της και μπορεί να αδιαφορήσει για τις συναισθηματικές ανάγκες του συζύγου . Αλλά και ο άντρας βιώνει την σχέση του μωρού με την γυναίκα του σαν ανταγωνιστική .
§   Με την πάροδο των χρόνων ,οι σύζυγοι μπαίνουν σε διαδικασία αξιολόγηση της σχέσης .Είναι μια φάση κατά την οποία μπορεί να προκύψουν δυσκολίες στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού .
§  Στην ηλικία της συνταξιοδότησης και της εμμηνόπαυσης ,η συζυγική ερωτική ζωή απειλείται κυρίως από την μονοτονία .Υπάρχουν όμως και ζευγάρια που ,όταν πια τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι ,ανακαλύπτουν ξανά ο ένας τον άλλον και αναθερμαίνονται οι σχέσεις τους.
§  Σήμερα η τρίτη ηλικία δεν αποτελεί όριο για την σεξουαλικότητα  εν τούτοις οι ορμονικές αλλαγές κάνουν πιο δύσκολη την πραγματοποίηση της σεξουαλικής πράξης .


Το αν μια κρίση της σχέσης οδηγήσει σε σεξουαλική αποχή ,εξαρτάται από την κοινή αντίληψη του ζευγαριού ως προς το ποια είναι τα σημαντικά συστατικά μια καλής συζυγικής ζωής .Υπάρχουν ζευγάρια που κατάφεραν να έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή ακόμα και μετά από αναπηρία αλλά και ζευγάρια που σταματούν το σεξ  μετά τον ερχομό του παιδιού γιατί θεωρούν ασύμβατες έννοιες τον γάμο και την οικογένεια  με την σεξουαλική ικανοποίηση. Επίσης υπάρχουν ζευγάρια που χρησιμοποιούν την αποχή από το σεξ  ως τρόπο ελέγχου και τιμωρίας.
Μερικές συμβουλές για να διατηρήσουμε μια σχέση ζωντανή και ερωτική ικανοποιητική:
ü  Προσέχοντας ο ένας τον άλλον διατηρούμε  τα ερωτικά συναισθήματα, να είμαστε τρυφεροί και διεκδικητικοί. Η αντίληψη του δεδομένου μειώνει την ερωτική επιθυμία.
ü  Η καλή επικοινωνία βοηθάει στην επίλυση καθημερινών προστριβών
ü  Εγωισμοί και μνησικακίες για ασήμαντους λόγους  οδηγούν σε συναισθηματική φθορά. 
ü  Η έκπληξη και το απροσδόκητο είναι το καλύτερο αφροδισιακό
ü  Να φροντίζουμε τον εαυτό μας 
ü  Να μην διστάσουμε να συμβουλευτούμε ένα ειδικό εάν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα.
ü  Να είμαστε αυθεντικοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας!!
ΣΠΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon