Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ


Κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου είναι η γιορτή της μητέρας ,γιορτάζει η δική μου μητέρα, μαζί με όλες τις μητέρες του κόσμου .Μια μέρα αφιερωμένη σε αυτήν που αγαπάμε περισσότερο από κάθετι :τη γλυκιά μας μάνα.

Αλήθεια ,είναι δυνατόν να υπάρχει στον κόσμο άνθρωπος που να μην αγαπάει την μητέρα του; Αυτήν  που τον έφερε στον κόσμο με τόσο πόνο και τον φρόντισε με τόσο κόπο; Όχι, δεν μπορούμε να μην αγαπάμε αυτήν που τόση στοργή και αγάπη μας δείχνει .

Από την πρώτη στιγμή η μάνα θυσιάζεται για το παιδί της. Κάνει ότι μπορεί ,για να μην του λείψει τίποτα .Δε σκέφτεται καθόλου τον εαυτό της ούτε κουράζεται ποτέ ,όταν φροντίζει το παιδί της.

Στην αγκαλιά της βρίσκουμε πάντα ζεστασιά και παρηγοριά. Πάντα είναι έτοιμη να μας ακούσει ,να μας αφήσει να κλάψουμε στα γόνατα της  και να μας παρηγορήσει .
Όταν αρρωσταίνουμε αυτή είναι που ανησυχεί περισσότερο και ξαγρυπνά στο πλευρό μας. Ξεχνά τελείως  τον εαυτό της μέχρι να γίνουμε τελείως καλά .Δεν υπολογίζει ούτε κούραση  ούτε ταλαιπωρία .Ένα πράγμα μόνο σκέφτεται :να γίνει καλά το παιδί της.

Πάντα με καμάρι, μας βλέπει να μεγαλώνουμε .Τίποτε άλλο δε θέλει .Μόνο να γίνουν τα παιδιά της καλά και άξια .
Για όλα αυτά ,λοιπόν ας προσπαθήσουμε να φανούμε άξιοι και μην στεναχωρούμε τις μητέρες μας.

Εμείς θα πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας στη Μάνα μας όχι μόνο τη 2η Κυριακή του Μαΐου, αλλά κάθε μέρα και κάθε στιγμή, όπως και εκείνη μας δείχνει την αγάπη της κάθε στιγμή. Ανθοδέσμες, γλάστρες, σοκολατάκια είναι ασήμαντα δώρα μπροστά σε ένα φιλί και μια σφιχτή αγκαλιά που θα δίνουμε κάθε μέρα στη μάνα μας.

Προσωπικά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου που είναι πάντα στο πλευρό μου. Είναι ο "οδηγός" μου στην ζωή, είναι το στήριγμά μου. Όταν νιώθω ότι χρειάζομαι κάποιον είναι πάντα δίπλα μου. Είναι η ασφάλεια μου. 

ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!!!
ΝΤΟΡΑ
Διάβασε περισσότερα...

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Συμβουλές για Εφήβους σχετικά με το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  1. Μη δίνετε σε κανέναν, ακόμη και στον καλύτερό σας φίλο, τον κωδικό πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς σας.
  2.  Μην απαντάτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα που σας κάνουν να αισθάνεστε «άβολα».
  3. Σε περίπτωση που λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, μη διστάστετε να το πείτε στους γονείς σας ή σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεστε.
  4. Αν αισθανθείτε άβολα την ώρα που συνομιλείτε μέσω chatroom, διακόψτε αμέσως τη συνομιλία.
  5. Αποφύγετε να στέλνετε τη φωτογραφία σας και τα προσωπικά στοιχεία σας μέσω Διαδικτύου σε άγνωστο.
  6. Σκεφθείτε πολύ καλά πριν αποφασίσετε να συναντηθείτε με κάποιο άτομο που γνωρίσατε στο Διαδίκτυο. Ζητείστε την άποψη των γονιών σας σχετικά με αυτό το θέμα.
  7.  Σε περίπτωση που αποφασίσετε να συναντηθείτε με τον ¨διαδικτυακό σας φίλο».
  8.  Ενημερώστε τους γονείς σας ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε και φροντίστε αυτή η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο.
  9. Αναπτύξτε κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζετε στο Διαδίκτυο. Μην εμπιστεύεστε αμέσως ό,τι δείτε.
  10. Μιλήστε στους γονείς σας για τα όσα βλέπετε και ζείτε όταν «σερφάρετε» στο Internet.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

ΣΠΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 
ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Διάβασε περισσότερα...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Πώς θα αντιληφθούν οι γονείς ότι κάτι περίεργο συμβαίνει :


 Πώς θα αντιληφθούν οι γονείς ότι κάτι περίεργο συμβαίνει
  •  το παιδί λαμβάνει ανεξήγητα ή ύποπτα δώρα, από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν ακούσει ποτέ,
  • το παιδί λαμβάνει τηλεφωνήματα από ενήλικους ή από μεγαλύτερους εφήβους που δεν γνωρίζουν,
  •  το παιδί ξοδεύει ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Διαδίκτυο,
  • το παιδί γρήγορα αλλάζει το παράθυρο που έχει ανοιχτό στην οθόνη του υπολογιστή του ή τον κλείνει τελείως καθώς μπαίνει ο γονιός στο δωμάτιο του,
  • το παιδί λαμβάνει ανεξήγητα και ύποπτα δώρα, ιδιαίτερα ψηφιακά, όπως φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, τηλεφωνικές κάρτες, υπολογιστές ή λεφτά,
  • το παιδί γίνεται επιθετικό, τρέχει μακριά από το σπίτι ή ξεκινάει κάποια εγκληματική δραστηριότητα
  • οι συνήθειες καλλωπισμού του παιδιού ή οι συνήθειες υγιεινής αλλάζουν. Αλλαγές στο ντύσιμο έτσι ώστε να κρύβουν το παιδικό του σώμα ή να το κάνουν να εμφανίζεται μη ελκυστικό θα πρέπει να προσεχθούν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΠΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Διάβασε περισσότερα...

Ηλεκτρονικό Έγκλημα: Συμβουλές για τους Γονείς


Ενημερώστε τα παιδιά σας
  •   κίνδυνοι όταν συνομιλούν με αγνώστους στο διαδίκτυο
  •  να μην δίνουν προσωπικές τους πληροφορίες
  • να αρνούνται να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. 
Ελέγξτε τα παιδιά σας:
  •   Τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπου έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπεται
  •   Κάντε την πλοήγηση στο Διαδίκτυο μία οικογενειακή δραστηριότητα
  • Χρησιμοποιείστε ειδικά φίλτρα προστασίας 
  •  Ελέγξτε το οπτικοακουστικό υλικό, που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσσουν με τους φίλους τους
  •  Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να προτιμούν τις ιστοσελίδες που εσείς θέλετε και όχι αυτές που θεωρείτε ανάρμοστες.
  • Γνωρίστε ποιους πρέπει να ενημερώσετε και εν ανάγκη να καταγγείλετε σε περίπτωση που συναντήσετε βλαβερό και παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο
  • Φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε και κυρίως τις «επιδιορθώσεις ασφαλείας». Πρόκειται για προγράμματα που εκδίδουν οι εταιρίες από τις οποίες έχετε αγοράσει το λογισμικό που χρησιμοποιείται και καλύπτουν τυχόν κενά ασφαλείας που διαπιστώθηκαν μετά την έκδοσή του.
  •  Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από τους ιούς (antivirus) και ένα δίχτυ προστασίας (firewall), και φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις τους. Το δίχτυ προστασίας σας προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τις πιθανές «εισβολές» που θα δεχθείτε κατά τις περιηγήσεις σας στο Διαδίκτυο.
  • Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με κωδικό πρόσβασης προκειμένου να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αυτόν μη εξουσιοδοτημένων χρηστών. 
Κοινωνικοί Λειτουργοί:
Σπίνου Θεοδώρα 
 Πανάγου Κατερίνα
Διάβασε περισσότερα...

CYBERBULLYING ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Το cyberbullying είναι και αυτό μια μορφή εγκλήματος που συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των επιθέσεων παρενόχλησης. Πιο συγκεκριμένα:
Το cyberbullying συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο ή μια ομάδα έχουν ως σκοπό να απειλούν, να τρομοκρατούν με άμεση απειλή κινδύνου η να εξαναγκάζουν  κάποιον σε πράξη – παράλειψη –ανοχή  με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Το cyberbullying είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο και χρησιμοποιείται συχνά στον χώρο του σχολείου από παιδιά του δημοτικού μέχρι και παιδιά του λυκείου. Αυτή η εξάπλωση του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος αποτελεί αύξηση της αγωνίας και του φόβου τόσο των γονέων όσο και τον εκπαιδευτικών. 
(http://kids.dart.gov.gr)
Εκείνοι που συμμετέχουν στο cyberbullying συνήθως είναι μια ομάδα φίλων φίλων οι οποίοι κακοποιούν ψυχικά ή και σωματικά  τα θύματά τους. Σκοπός τους είναι ο ευτελισμός και η τρομοκρατία του συμμαθητή τους! 
(http://kids.dart.gov.gr)
Το Cyberbullying μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Πρόκειται δε για μια εξελισσόμενη μόδα. Οι συμπεριφορές που μπορεί να προκύψουν περιλαμβάνουν:
         Αποστολή κειμένων, e-mail, ή άμεσων μηνυμάτων με κακό περιεχόμενο(instant messengers και τα chatrooms )
      Η κακόβουλη δημοσίευση φωτογραφιών(social networking sites) ή μηνυμάτων σε ιστολόγια (blogs) ή άλλες ιστοσελίδες με σκοπό μοναδικό την παρενόχληση
  Χρήση του ονόματος (θύματος) από τρίτο κακόβουλο πρόσωπο  με σκοπό τη διάδοση φημών και ψευδών γεγονότων
         Ανώνυμες  κλήσεις και μηνύματα με σκοπό τον φόβο και την ταραχή!
Η αποστολή ειδικών προγραμμάτων Trojan Horses (Δούρειοι Ίπποι)  σκόπιμα  για να  δημιουργήσουν πρόβλημα, με την υποκλοπή κωδικών ενός π.χ Μsn messenger, ο οποίος ανήκει σε συμμαθητή τους.

Κοινωνικοί Λειτουργοί:
Πανάγου Κατερίνα
Σπίνου Θεοδώρα

Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon