Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΚΟ


Το παιδικό πάρκο είναι ο κατ΄εξοχήν χώρος ελεύθερης κίνησης του παιδιού .Για την μητέρα αποτελεί μια διευκόλυνση ,αφού το παιδί βρίσκεται σε ασφαλές μέρος .Δεν θα πρέπει να το προτιμάτε όμως όταν μπορείτε να επιβλέπετε το μωρό .Έτσι θα το βοηθάτε να γνωρίσει καινούργια αντικείμενα και να αποκτήσει εμπειρίες .

Για την σωστή ανάπτυξη του μωρού δεν θα πρέπει να το αφήνετε συνεχώς στο παιδικό πάρκο .Η τοποθέτηση του πρέπει να γίνεται μακριά από επικίνδυνα μέρη όπως σόμπες  ,θερμαντικά σώματα ,σκάλες καθώς και κρύα και βρώμικα μέρη. Το καλοκαίρι μπορείτε να τοποθετήσετε το πάρκο και έξω ,μόνο που η βάση πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ,ώστε το μωρό να είναι αδύνατο να πιάσει φυτά ,πέτρες  ή άλλα παρόμοια μέσα από τα κάγκελα .Κατά την αγορά ενός παιδικού πάρκου ,πρέπει να προσέξετε ώστε να εξασφαλίσετε την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει αυτό στο παιδί σας .Εδώ έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πάρκο με  διχτυωτά κάγκελα και σε ένα με  ραβδοειδή κάγκελα .Σε ένα πάρκο με διχτυωτά κάγκελα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση οι αποστάσεις των διχτυών μεταξύ τους να είναι μεγαλύτερη από 3 εκ., για να μην μπορεί να σκαρφαλώσει το παιδί .Τα δίχτυα με κόμπους αυξάνουν την πιθανότητα τραυματισμού .Στους κόμπους κόβονται και μένουν πιο εύκολα τα κουμπιά από ότι σε δίχτυα χωρίς κόμπους .Η μορφή πλέξης των διχτυών πρέπει να είναι αμβλυγώνια .Η πλέξη με μυτερές μεγιστοποιούν τον κίνδυνο να κόβονται πιο εύκολα τα κουμπιά .

Τα διχτυωτά κάγκελα του παιδικού πάρκου πρέπει να είναι θολωτά προς τα μέσα .Έτσι δεν μπορεί το παιδί να σκαρφαλώσει ,ή και αν πέσει πάνω στα δίχτυα δεν θα τραυματιστεί .Επίσης πρέπει το παιδικό πάρκο να στέκεται σταθερά και να έχει το δικό του πάτωμα ,για να συγκρατεί το κρύο του κάθε πατώματος .Αυτό αποτρέπει επίσης την περίπτωση ,το παιδί να κινήσει μόνο του το πάρκο.

Το παιδικό πάρκο με ραβδοειδή κάγκελα είναι βέβαια πιο οικονομικό .Εδώ θα πρέπει να προσέξετε τις γωνίες να είναι στρογγυλεμένες .Οι αποστάσεις μεταξύ τους να μην ξεπερνούν τα 10 εκ., για να μην μπορεί το παιδί να βάζει το κεφάλι ενδιάμεσα. Στα σημεία που ασφαλίζει θα πρέπει επίσης να προσέξετε ,μήπως υπάρχει περίπτωση να πιαστεί το παιδί .Και τα δύο παιδικά πάρκα πάντως θα πρέπει να είναι συναρμολογούμενα ή πτυσσόμενα ,για να μεταφέρονται εύκολα .
ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ
Διάβασε περισσότερα...

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ


Τα νυχάκια του μωρού σας ,κανονικά αρκεί να τα κόβετε σε χέρια  και πόδια ,μια φορά την εβδομάδα .Μεγαλώνουν περίπου ένα χιλιοστό κάθε δέκα μέρες .Με μεγάλα νύχια μπορεί να τραυματιστεί από μόνο του το μωρό στο πρόσωπο και στα μάτια .

Όταν πρέπει να κόψετε τα νύχια ,πιάνετε το ανοιχτό χέρι του μωρού και κρατάτε γερά το τέλος δαχτύλων με τον αντίχειρα .
Τα νύχια των χεριών κόβονται ελαφρώς στρογγυλά και πρέπει να εφάπτουν με την κορυφή του δακτύλου. Νύχια χεριών που έχουν κοπεί πολύ κοντά μπορεί να δημιουργήσουν εύκολα φλεγμονές .

Τα νύχια των ποδιών κόβονται ίσια ,γιατί διαφορετικά μπορεί να μπουν μέσα στο κρέας. Και τα νύχια του ποδιού πρέπει να εφάπτονται με τις κορυφές των δακτύλων του παιδιού .
ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ
Διάβασε περισσότερα...

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Από την μεγάλη προσφορά έτοιμων τροφών γάλακτος που υπάρχει στο εμπόριο ,η μητέρα είναι δύσκολο να αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για το δικό της παιδί. Τις περισσότερες φορές παίρνει τις αναγκαίες συμβουλές από το μαιευτήριο ,και άλλες φορές από τον παιδίατρο που με τις γνώσεις και την πείρα του έχει να προτείνει πάντα το καλύτερο.

Οι βρεφικές τροφές που προσφέρονται σήμερα είναι όλες σχεδόν το ίδιο καλές .Δεν είναι αναγκαίο τα φθηνά προϊόντα να είναι  κατώτερα από τα ακριβά .Η τροφή με την οποία έχετε ξεκινήσει να ταΐζετε το μωρό από την κλινική ή όχι θα πρέπει να αλλαχθεί μόνο αν το μωρό δεν προσαρμόζεται σε αυτήν .Ακόμα και τότε όμως δεν πρέπει η αλλαγή αυτή να γίνει από την μια μέρα στην άλλη ,αλλά θα πρέπει καθημερινά να αλλάζετε την έως τώρα τροφή με ένα άλλο μπουκάλι μελλοντικής τροφής .

Κανονικά υπάρχουν δύο κατηγορίες έτοιμων τροφών γάλακτος :επεξεργασμένες και εν μέρει επεξεργασμένες .Το επεξεργασμένο βρεφικό γάλα μοιάζει πολύ στην σύνθεση του με το μητρικό γάλα και δίνεται στο νεογνό ιδίως κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Κυρίως ενδείκνυται  ως συμπλήρωμα του μητρικού γάλακτος ,εάν αυτό δεν αρκεί .Είναι το ίδιο λεπτό με το μητρικό γάλα και μπορείτε να δίνετε στο μωρό σας συχνά αρκετή ποσότητα .

Εάν το παιδί δεν χορταίνει πλέον με το επεξεργασμένο γάλα ,μπορείτε να αλλάξετε και να χρησιμοποιήσετε εν μέρει επεξεργασμένο βρεφικό γάλα .Μπορείτε όμως να του δίνετε αυτό το γάλα ,που στα βασικά του σημεία μοιάζει με το μητρικό ,από την ώρα της γέννησης .Αυτό προτείνεται για μεγάλα δυνατά βρέφη ,διότι αυτό το γάλα περιέχει ένα πρόσθετο υδατάνθρακα .Για το λόγο αυτό είναι πιο πυκνό και πιο χορταστικό .Πρέπει όμως να ακολουθήσετε το πρόγραμμα γευμάτων που προτείνει ο κατασκευαστής ,διαφορετικά να δώσετε στο παιδί σας πολλές θερμίδες ,με αποτέλεσμα να γίνει παχύσαρκο.
Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon