Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το Μυστικό της Νίκης - Ιστορία κινουμένων σχεδίων

Διάβασε περισσότερα...

Αγάπες και λουλούδια ή πραγματική αγάπη και συντροφικότητα;



Με αφορμή λοιπόν την σημερινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και τον ντόρο που γίνεται γύρω από αυτήν, βασισμένη στην ανάγκη του ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί, έχει φτάσει να αποτελεί πλέον μία εμπορική γιορτή. Όλοι μας, και πρώτη και καλύτερη εγώ , μπαίνουμε στα μονοπάτια του ερωτισμού και της φαντασίας και προσπαθούμε να σκεφτούμε πως θα μετατρέψουμε την ανάγκη μας για να ερωτευτούμε, σε καταναλωτική μανία ψωνίζοντας αρκουδάκια , καρδούλες , τουρτίτσες με σχήμα καρδιάς και για τους πιο φανατικούς διοργανώνοντας κανένα τριημεράκι για να αναθερμανθεί η σχέση μας.
Είναι πολύ ωραία όλα αυτά αλλά το πιο σημαντικό είναι να γίνονται καθ’όλη την διάρκεια μίας σχέσης , με έμφαση σε αυτήν την ημέρα, αλλά όχι μόνο σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο στις μακροχρόνιες σχέσεις να κρατηθεί αναμμένη η φλόγα του έρωτα και να μην εξελιχθεί σε ρουτίνα και καθημερινότητα. Πολλοί λένε ο χρόνος , όπως και ο γάμος , σκοτώνουν τον έρωτα…......Δ Ι Α Φ Ω Ν Ω. Τον έρωτα τον σκοτώνει η αδιαφορία και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τον σύντροφο  μας.
 Πολλοί βαθιά θρησκευόμενοι κατηγορούν το σεξ σε ένα γάμο και θέλουν να το ονομάζουν έρωτα. Κατά τη γνώμη μου είναι το ίδιο πράγμα. Το σεξ σου δημιουργεί μια ένταση, μία αύξηση της αδρεναλίνης που σε συνδυασμό με την αγάπη που αισθάνεσαι για τον σύντροφο σου καταλήγει σε κάτι μαγικό.  Ο Osho υποστήριξε ότι «η σεξουαλική ενέργεια μπορεί να μεταμορφωθεί σε αγάπη», και έθεσε το εξής παράδειγμα «Εάν ένας άνθρωπος αγοράσει κοπριά, ειδικά αχώνευτη που μυρίζει άσχημα, και την συγκεντρώσει στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του, θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα σε όποιον περνά από εκεί. Αλλά εάν την απλώσει στον κήπο, θα βλαστήσουν σπόροι. Οι σπόροι θα γίνουν λουλούδια και το άρωμά τους θα προκαλέσει και θα υποδεχθεί ευχάριστα τους περαστικούς.»
 Έτσι είναι και η συντροφική σχέση , εάν την προσέχεις και την φροντίζεις θα σε κάνει ευτυχισμένο και θα σε γεμίζει ενέργεια. Εάν αδιαφορείς γι αυτήν θα σε κάτι δυστυχισμένο και θα σου προκαλεί τάσεις φυγής.
Δείξτε λοιπόν την αγάπη σας στο σύντροφο σας και κρατήστε τη σχέση σας για πάντα ζωντανή εμπλουτίζοντας την με φλερτ, έρωτα , εκπλήξεις με σκοπό την αποφυγή της καθημερινότητας. Μιλήστε μεταξύ σας για το τι σας αρέσει και τι όχι , το να υπάρχει συνεννόηση με τον σύντροφό σου είναι το κλειδί για να φτάσεις στην ευτυχία.
Η αγάπη μπορεί και ζεσταίνει την καρδιά μας, η συντροφική αγάπη όμως ανάβει φωτιές στην ψυχή μας. Αγαπήστε βαθιά και αληθινά για να σας αγαπήσουν με τον ίδιο τρόπο. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα περάσει, ο/η σύντροφος σας θα είναι όμως πάλι εκεί. Μην ξεχάσετε να του/της  δείχνεται κάθε μέρα πόσο σημαντικός/η είναι για εσάς.
Και ο όπως είπε και ο  Σαίξπηρ: «Μίλα μου ψιθυριστά, αν μου μιλάς γι’ αγάπη».
                           
Κατερίνα Πανάγου
Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon