Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Φτιάξτε τον Spiderman σε καδράκι με πολύχρωμα μακαρόνια

Φτιάξτε τον Spiderman σε καδράκι με πολύχρωμα μακαρόνια

Και να που το Πάσχα πέρασε, που οι μπογιές που άφησε  η διαδικασία για το βάψιμο των αυγών στα χέρια μας σβήστηκαν, που οι μυρωδιές από τα Πασχαλινά τσουρέκια και τα κουλουράκια εξαφανίστηκαν, όμως οι όμορφες αναμνήσεις που μας άφησαν όλα αυτά είναι πλέον ριζωμένες στην μνήμη μας και αποτελούν μια καλή κληρονομιά για την ομαλή ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μας αλλά και για εμάς τους ίδιους.
Όχι δεν θα σας κουράσω με άρθρα ψυχοκοινωνικού περιεχομένου αλλά θα μοιραστώ μαζί σας μια από τις κατασκευές που κάναμε παρέα με τον μικρό μου μπόμπιρα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τις κατασκευές μας, ο αγαπημένος μας spiderman.
Η ιδέα ξεκίνησε βλέποντας τα γεμάτα ποτηράκια με χρώμα ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιήσαμε για το βάψιμο των αυγών μας. Βλέποντας το κόκκινο και το μπλε χρώμα στα ποτηράκια δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο από το να φτιάξουμε τον spiderman.
H διαδικασία έχει ως εξής:

1.       Παίρνουμε κοφτά μακαρονάκια και τα ρίχνουμε μέσα στα ποτηράκια(φαρδιά πλαστικά ποτηράκια γεμάτα έως την μέση, με 7-10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής),βάζουμε τόσα όσα να τα σκεπάζει το νερό. Τα αφήνουμε περίπου μισή για να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο πάνω σε ένα δίσκο και επάνω από το αλουμινόχαρτο τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί και βγάζουμε επάνω τα μακαρονάκια να στεγνώσουν. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ.






2.       Αφού έχουν στεγνώσει τα μακαρονάκια παίρνουμε ένα καδράκι ή ένα τελάρο ζωγραφικής(θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής) και σχηματίζουμε επάνω το κεφάλι του Spiderman. Στο youtube υπάρχουν πολλά βιντεάκια όπου μπορεί κάποιος να δει βήμα βήμα πώς να το σχεδιάσει. Αφού τα κατάφερα εγώ μπορείτε να τα καταφέρετε όλοι σας, μιας και δεν φημίζομαι για το ταλέντο μου στην ζωγραφική.

   Προσπαθήστε αρχικά να κάνετε το σχέδιο με ένα μολύβι έτσι ώστε αν υπάρξουν λάθη να μπορέσετε να τα σβήσετε με μία γόμα. Αφού τελειοποιηθεί το σχέδιο μπορείτε να  πατήσετε το μολύβι με έναν μαύρο μαρκαδόρο, με χοντρή μύτη, για να φαίνεται πιο ωραίο στο τελικό σχέδιο.

4.       Και τώρα ξεκινάτε να κολλάτε με υγρή κόλλα τα μακαρόνια. Για μάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια για να έχετε αυτό το έντονο άσπρο χρώμα. Κολλήστε τα μακαρόνια όπως φαίνεται στις εικόνες και αφήστε το καδράκι σας όλο το βράδυ για να στεγνώσει. Τον λαιμό μπορείτε απλά να το βάψετε με κηρομπογιές η με μαρκαδόρους.







Και έπειτα είστε έτοιμοι να θαυμάσετε το έργο σας. Περιμένομε να μας στείλετε και τις δικές σας δημιουργίες και να μας πείτε την δική σας εμπειρία.











Καλή σας επιτυχία και ευτυχισμένο δημιουργικό χρόνο με τα παιδάκια σας.


Πανάγου Κατερίνα 
Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon