Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η Μαγεία του να μεγαλώνεις ένα παιδί

Η Μαγεία του να μεγαλώνεις ένα παιδί

Η μαγεία  στο να μεγαλώνεις ένα παιδί κρύβεται στα απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα. Στις ώρες ,τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που αφιερώνεις καθημερινά γι αυτά. Τα παιδιά μπορούν  να σου αλλάξουν τη ζωή σου, να σου δώσουν νόημα σε απλά καθημερινά πράγματα που ίσως χωρίς αυτά δεν θα τα είχες προσέξει ποτέ.
Ένα παιδί, λένε, σε ωριμάζει. Είναι αλήθεια! Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά τον ερχομό του που θα σκεφτείς πρώτα να ικανοποιήσεις  τις ανάγκες ενός άλλου πέρα από τις δικές σου. Ίσως θα είναι η πρώτη φορά που θα αγαπήσεις κάποιον πιο πολύ και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Για πρώτη φορά θα δεις τον εγωισμό σου να θάβεται βαθιά μέσα σου και την υπομονή σου να πλημμυρίζει το σύμπαν.  Ίσως θα είναι η πρώτη φορά που θα αισθανθείς την καρδιά σου να ξεριζώνεται από το στήθος σου και να παίρνει την μορφή του παιδιού σου. Ίσως θα είναι η πρώτη φορά που θα ανησυχείς για κάποιον τόσο πολύ. Που θα σου λείπει όλη την διάρκεια της ημέρας και το μυαλό και η σκέψη σου θα είναι εκεί κοντά του όσο και αν οι καθημερινές εργασιακέ ς σου ευθύνες προσπαθούν να σου αποσπάσουν την προσοχή. Κανείς άλλος δεν θα σε κάνει να αισθανθείς έτσι.
Από την άλλη ένα παιδί μπορεί να αναστήσει από μέσα σου το παιδί που έχουν θάψει οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις και ο εγωισμός που αποτελούν κληρονομιά της ενηλικίωσης. Ένα παιδί με την ανεμελιά του, την ξενοιασιά του και την αθωότητά του αποτελεί πηγή θετικής ενέργειας για εσάς. Το σχεδόν πάντα ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο του σου δίνει δύναμη να βοηθήσεις τον εαυτό σου να θυμηθεί λίγο την δική του παιδικότητα και να ξεφύγεις για λίγο μαζί του στον δικό του μοναδικά πλασμένο κόσμο που θα σε συνεπάρει. Όσο κουρασμένος, στεναχωρημένος και κακοδιάθετος και να είσαι , μια αγκαλιά ένα φιλί και μια καλή κουβέντα τους μπορούν να σου αλλάξουν την διάθεση και να επαναφέρουν το χαμόγελο και στο δικό σου πρόσωπο. Πάντα περνάς καλά με τα παιδιά σου ακόμη και αν δεν κάνετε τίποτα. Έτσι απλά, έτσι μαγικά!!!
Η ανατροφή ενός παιδιού είναι η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη αποστολή που καλείστε να επιτελέσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παράλληλα όμως είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί στη ζωή σας. Η προσωπικότητα του πλάθεται και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες , ένας από αυτούς είναι και το οικογενειακό περιβάλλον. Βάλτε λοιπόν τα δυνατά σας και εφοδιάστε το με τα χαρίσματα όλου του κόσμου. Μάθετε το να στηρίζεται στις δυνάμεις του και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Τι πιο όμορφο συναίσθημα από το να το βλέπετε να μεγαλώνει και να εξελίσσετε.
Α και κάτι τελευταίο! Δώστε του αγάπη, δείξτε του καθημερινά πόσο πολύ το αγαπάτε και το νοιάζεστε. Εφόδια για την ζωή του και την εξέλιξή του  αποτελούν σίγουρα οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσει. Εφόδια όμως για να αποκτήσει μια συγκροτημένη προσωπικότητα που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του αποτελεί η αγάπη και η στήριξη της οικογένειας. Βοηθήστε το  λοιπόν να αποκτήσει μια γερή πανοπλία για να αντεπεξέλθει στη μάχη με τη ζωή!!!


Πανάγου Κατερίνα
Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon